El Grup 62 aposta per Harper Lee i la saga ‘Millenium’

Publicarà l'obra inèdita de l'autora de 'Matar un rossinyol' i la quarta entrega de la saga 'Millenium'
Harper Lee és autora de 'Matar un rossinyol'

 

Maria Nunes. Barcelona / @mnunesal

Sota el lema “Un projecte editorial complet, divers i competitiu”, el Grup 62 ha presentat els seus futurs objectius i línies editorials i han anticipat algunes de les novetats de cara al pròxim curs. Josep Ramoneda, president del grup, va fer èmfasi en l’obligació cultural, política i moral d’assumir i continuar el compromís del desaparegut Josep M. Castellet. Va fer una valoració de la situació del grup, que va néixer com a tal el 2007, i que, malgrat el 40% de quota de mercat editorial que s’ha perdut globalment amb la crisi econòmica, es troba en una etapa de consolidació i projecció que li permet fer realitat la voluntat de seguir fent de locomotora de la publicació en català. Ramoneda va destacar que en un moment advers per a la cultura humanística, cal no rebaixar l’exigència i millorar permanentment la qualitat de les publicacions, i va reiterar el compromís de fidelitat a la cultura i a la llengua del país com l’element que ens vertebra culturalment i ens projecta cap al món. En coherència, doncs, amb la seva història i amb el moment present, el Grup 62 reitera el compromís amb la literatura catalana en els àmbits de la creació, la traducció i la promoció.

Per la seva part, Emili Rosales, director literari del grup, va assenyalar com a objectius garantir una oferta editorial d’ampli espectre a través dels diversos segells del grup, amb atenció a la creativitat del país i al panorama internacional, tot consolidant els autors del grup i potenciant-ne de nous, però també sent present en els debats que se susciten en el país i en l’àmbit internacional. Sense oblidar tampoc la reedició dels grans referents de la cultura catalana, la col·laboració en projectes amb institucions i, sobretot, el suport a l’ensenyament i a la creació de nous lectors. Rosales va destacar com cada segell té un perfil i una personalitat pròpies dins del grup, i que en conjunt seguiran amb la tasca d’impulsar la literatura catalana, l’assaig i la traducció al català de literatura estrangera.

Com a novetats editorials, es van anunciar en primícia els pròxims llançaments de l’esperada  novel·la inèdita de Harper Lee (Ves i aposta un sentinella), del darrer títol de Jonathan Franzen i de la quarta entrega de la saga Millenium, escrita pel suec David Lagercrantz. Quant a les novetats de literatura catalana, cal destacar la publicació de nous títols de Rafel Nadal, que fa un pas per aventurar-se en la ficció, de Care Santos i de Núria Picas, entre d’altres. En el capítol dels clàssics, pel setembre apareixerà una edició especial del  Llibre de les bèsties de Ramon Llull, il·lustrada per Perico Pastor, amb el text de Llull i la versió de Miquel Desclot al català modern. Per altra banda, en la línia de seguir amb el diàleg iniciat entre la contemporaneïtat i els clàssics, veurà la llum un nou volum de l’obra completa de Salvador Espriu i un de l’obra de joventut de Mercè Rodoreda.  Pòrtic seguirà apostant per la reflexió en moments de debat nacional i social amb la publicació d’un títol de Ramon Tremosa, i de les memòries polítiques de Manuel Millán Mestres (Els ponts trencats). I en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, Estrella Polar publicarà un conte infantil de Jaume Cabré, En Pere i el bosc.

Pel que fa la projecció internacional de la literatura catalana, l’exemple paradigmàtic de la qual n’és l’èxit internacional de l’obra de Jaume Cabré, per a aquest curs s’anuncia el llançament de Desig de xocolata de Care Santos i la traducció de l’obra de Xavier Bosch a l’italià i al francès, així com el seguiment del boom de Les dones de la Principal de Lluís Llach a nivell europeu. Finalment, a més de la preparació d’una minisèrie audiovisual sobre Vida privada de Josep M. de Sagarra, la novel·la sortirà el pròxim curs traduïda als Estats Units i a França.

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Andre Malraux La reina de saba

  L’arriscat viatge de Malraux

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco André Malraux (París, 1901-Créteil, 1976) va ser un personatge inclassificable i polifacètic, capaç de mitificar-se i reinventar-se a ell mateix....
 • junichiro tanizaki la clau

  El plaer de la degradació

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Succeeix en moltes parelles que a mesura que passen els anys de relació, la rutina acaba afectant la passió, la...
 • En aquell cel brillen estels desconegut stalker red

  Patiments del tercer món

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Al llarg de la història de la literatura hi ha hagut escriptors de renom que han fet servir un pseudònim...
 • tu no ets una mare com les altres

  Viure al màxim mentre es pugui

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Tu no ets una mare com les altres, d’Angelika Schrobsdorff,es va publicar el 1992, en la seva versió original. Encara...