Continua la invasió alienígena

'El mar infinit' és la segona part de la trilogia de Rick Yancey que va començar amb 'La cinquena onada'
Publicat per RBA Molino en castellà i català amb traducció de Pilar Ramírez i Inma Estany respectivament

 

Laura A. Baeza. Alacant / @Laura A. Baeza

El mar infinit (RBA Molino) és la segona entrega de la trilogia que Rick Yancey va iniciar amb La cinquena onada, una sèrie que narra la invasió de la Terra per uns alienígenes entestats a exterminar els éssers humans, sense comptar que es toparan amb la oposició d’alguns d’aquests. Així, l’autor nord-americà reprèn l’aventura de Cassie, Evan, Ben, Destral i companyia, que van deixar de ser persones normals -en algun cas no tan normals- per esdevenir supervivents d’aquesta apocalipsi alienígena.

El lector es retroba amb el grup en un atrotinat hotel, on està refugiat compartint habitacions amb les rates. Ferits, gairebé sense recursos, fastiguejats… per mantenir-se amb vida no poden quedar-s’hi molt de temps, per la qual cosa cal inspeccionar el terreny i veure on anar. Però en una guerra sempre cal estar alerta. Així, amb aquest punt de partida, es tornaran a veure les cares amb Vosch, a prendre decisions al límit, a haver de descobrir quan prémer el gallet i quan no o a intuir en qui han de confiar. En aquest segon lliurament, Yancey torna a posar a prova la resistència dels seus personatges, tot això mantenint les principals incògnites i deixant viva la curiositat per a la tercera part d’aquesta trilogia.

Els personatges, com ja va fer en el primer lliurament, són típics. Herois anònims que s’aferren a promeses, a l’amor i la lleialtat, a la vida. Capaços de sobreviure a l’adversitat, de plantar cara amb pocs mitjans al totpoderós enemic. Un enemic que és dolent dolentíssim, fred, calculador i sense escrúpols que vol dominar la Terra i exterminar al gènere humà.

El lector d’El mar infinit pot trobar a faltar més referències que expliquin el que es va narrar en La cinquena onada, sobretot al principi, on costa situar-se en la història. Cal recórrer a la bona memòria per reprendre el fil. Una mica més de contextualització no hagués estat de més. Un cop se situa el lector, però, la història flueix per si sola. Es pot discutir l’extensió dedicada a cadascun dels dos escenaris, però l’autor encerta de ple en el moment de fer el canvi d’escenari per deixar el lector literalment amb la necessitat de continuar passant les pàgines sense treva. Això, sumat a algun gir argumental sorprenent, fa que no es perdi l’interès en la història. A més, Yancey torna a jugar a despistar, fent dubtar el lector qui és qui en realitat. Amb tot, i malgrat que tampoc hi ha molta acció, l’autor acnosegueix un text trepidant, que manté la tensió i la intriga fins al final.

En definitiva, un segon lliurament fidel a la seva antecessora, ben escrit i intens, sense perdre en cap moment la coherència del conjunt de la història. I encara queden molts interrogants oberts, com la pregunta que planeja durant tot el llibre: ¿Per què aquests alienígenes superiors duen a terme tal desplegament i es prenen tantes preocupacions per eliminar la raça humana? No hi ha dos sense tres, així que val la pena esperar a la tercera part per descobrir com acaba aquesta guerra apocalíptica.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Andre Malraux La reina de saba

  L’arriscat viatge de Malraux

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco André Malraux (París, 1901-Créteil, 1976) va ser un personatge inclassificable i polifacètic, capaç de mitificar-se i reinventar-se a ell mateix....
 • junichiro tanizaki la clau

  El plaer de la degradació

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Succeeix en moltes parelles que a mesura que passen els anys de relació, la rutina acaba afectant la passió, la...
 • En aquell cel brillen estels desconegut stalker red

  Patiments del tercer món

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Al llarg de la història de la literatura hi ha hagut escriptors de renom que han fet servir un pseudònim...
 • tu no ets una mare com les altres

  Viure al màxim mentre es pugui

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Tu no ets una mare com les altres, d’Angelika Schrobsdorff,es va publicar el 1992, en la seva versió original. Encara...