J.K. Rowling s’endinsa en la novel·la negra

L'autora de la saga 'Harry Potter', que ja va debutar en la narrativa d'adults, publica amb pseudònim 'El cant del cucut'

 

Laura Baeza. Alacant / @Lau_BaezaA

Potser el lector que decideix llegir El cant del cucut (Proa/Espasa) sabent que darrere del nom de l’autor, Robert Galbraith, s’amaga J.K. Rowling, busqui en les seves pàgines amb nostàlgia reminiscències de Harry Potter, el seu món fantàstic i la manera en què està explicat. Si ho fa, s’equivoca. Com ja va fer amb La vacant imprevista, l’autora es torna a allunyar del seu gran èxit, per a aquest cop endinsar-se en el gènere policíac.

La famosa supermodel Lula Landry cau del seu balcó al sofisticat barri de Mayfair, a la ciutat de Londres, i mor en colpejar amb el terra cobert de neu. Tot apunta a un acte de suïcidi d’una persona emocionalment desequilibrada, però no tothom està convençut d’aquesta hipòtesi. Davant els seriosos dubtes que té, el seu germà contracta els serveis del detectiu Cormoran Strike per investigar millor els fets, una recerca que s’endinsarà en secrets del passat i relacions humanes al voltant de la víctima.

El detectiu i la seva perspicaç ajudant, Robin, són els veritables protagonistes d’aquesta història. Al voltant d’ells apareixen altres personatges relacionats amb la víctima i possibles assassins encoberts. Precisament un dels punts forts de la novel·la és la construcció d’aquests personatges. Entre ells destaca el mateix Strike. Rowling presenta a un detectiu amb una vida desordenada i una aura de naufragi que, en canvi, posseeix un excepcional olfacte, capacitat deductiva i tenacitat per treballar a favor de la justícia. Un personatge amb el qual el lector connecta des del principi i l’acompanya com un amic fidel, tant en les seves derives emocionals com en els seus passos després del que amaga la mort de Landry.

La novel·la transcorre amb Londres com a escenari, ciutat a la qual l’escriptora fa referència recurrentment, cosa que contribueix a apropar la història al lector, a fer-la més real. Cal reconèixer que Rowling mostra estil en l’escriptura i domini dels diàlegs, sap alimentar la curiositat del lector i animar-lo a fer les seves conjectures sobre el cas. Tot i així, El cant del cucut té moments en què la lectura es torna lenta, pesada de vegades, s’acusa un excés de detallisme i descripcions i es troba a faltar una mica més d’acció. El cant del cucut és, en qualsevol cas, un llibre que entreté i que mostra una J.K Rowling hàbil i còmoda en un nou gènere literari per a ella.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
LLIBRESNovel·la negra
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...