J.K. Rowling s’endinsa en la novel·la negra

L'autora de la saga 'Harry Potter', que ja va debutar en la narrativa d'adults, publica amb pseudònim 'El cant del cucut'

 

Laura Baeza. Alacant / @Lau_BaezaA

Potser el lector que decideix llegir El cant del cucut (Proa/Espasa) sabent que darrere del nom de l’autor, Robert Galbraith, s’amaga J.K. Rowling, busqui en les seves pàgines amb nostàlgia reminiscències de Harry Potter, el seu món fantàstic i la manera en què està explicat. Si ho fa, s’equivoca. Com ja va fer amb La vacant imprevista, l’autora es torna a allunyar del seu gran èxit, per a aquest cop endinsar-se en el gènere policíac.

La famosa supermodel Lula Landry cau del seu balcó al sofisticat barri de Mayfair, a la ciutat de Londres, i mor en colpejar amb el terra cobert de neu. Tot apunta a un acte de suïcidi d’una persona emocionalment desequilibrada, però no tothom està convençut d’aquesta hipòtesi. Davant els seriosos dubtes que té, el seu germà contracta els serveis del detectiu Cormoran Strike per investigar millor els fets, una recerca que s’endinsarà en secrets del passat i relacions humanes al voltant de la víctima.

El detectiu i la seva perspicaç ajudant, Robin, són els veritables protagonistes d’aquesta història. Al voltant d’ells apareixen altres personatges relacionats amb la víctima i possibles assassins encoberts. Precisament un dels punts forts de la novel·la és la construcció d’aquests personatges. Entre ells destaca el mateix Strike. Rowling presenta a un detectiu amb una vida desordenada i una aura de naufragi que, en canvi, posseeix un excepcional olfacte, capacitat deductiva i tenacitat per treballar a favor de la justícia. Un personatge amb el qual el lector connecta des del principi i l’acompanya com un amic fidel, tant en les seves derives emocionals com en els seus passos després del que amaga la mort de Landry.

La novel·la transcorre amb Londres com a escenari, ciutat a la qual l’escriptora fa referència recurrentment, cosa que contribueix a apropar la història al lector, a fer-la més real. Cal reconèixer que Rowling mostra estil en l’escriptura i domini dels diàlegs, sap alimentar la curiositat del lector i animar-lo a fer les seves conjectures sobre el cas. Tot i així, El cant del cucut té moments en què la lectura es torna lenta, pesada de vegades, s’acusa un excés de detallisme i descripcions i es troba a faltar una mica més d’acció. El cant del cucut és, en qualsevol cas, un llibre que entreté i que mostra una J.K Rowling hàbil i còmoda en un nou gènere literari per a ella.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
LLIBRESNovel·la negra
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...