Relacionar-nos millor amb la nostra gent

A 'La química de les relacions' Ferran Ramon-Cortés explica l'estira i arronsa de les relacions amb el nostre entorn
La química de les relacions Ferran Ramon-Cortés

 

Marta Planes. Lleida / @martaplanes

La química de les relacions (Pòrtic/Planeta) és el nou llibre de Ferran Ramon-Cortés, autor de L’Illa dels 5 fars. El punt de partida és que tot el que succeeix entre dues persones té un efecte directe, positiu o negatiu, en la seva relació i només quan la balança està inclinada cap a allò bo és quan funciona. Sentit comú, sí, però a vegades estem tan perduts que necessitem que algú ens recordi el més elemental.

Aquest llibre, doncs, explora quins comportaments i actituds de la nostra comunicació ajuden a carregar la nostra particular «balança emocional» i quins la descarreguen. L’autor ens dóna les claus per millorar les nostres relacions amb els altres a través d’una comunicació positiva, evitant així que els «comptes corrents emocionals» estiguin en números vermells. “L’energia no es crea ni es destrueix, només es transforma. Les relacions, en canvi, es creen, es destrueixen i, inevitablement, ens transformen “, explica el mateix Ramon-Cortés.

Construir relacions és un art, i tot el que nosaltres fem pels altres té un efecte en les relacions que mantenim o estem creant amb ells. Les relacions que funcionen són aquelles que mantenen un saldo positiu entre ingressos (mostres de reconeixement, agraïments, mostres d’afecte…) i reintegraments (crítiques, conflictes, enuigs…). ¿Es tracta d’un altre llibre més d’autoajuda, un dels milers que omplen les prestatgeries de les llibreries? Sí, és un llibre d’autoajuda des del moment en què el seu objectiu és ajudar els lectors a tenir millors relacions, però no és un llibre d’autoajuda més, és una obra de divulgació sobre psicologia en la qual l’autor exposa, de manera amena i didàctica, com funciona l’estira i arronsa que suposa relacionar-se amb l’entorn laboral, familiar o el cercle d’amistats. Cada capítol comença amb una o diverses històries que l’escriptor posteriorment analitza perquè el lector comprengui què hi ha darrere de moltes situacions quotidianes a les que de vegades no es dóna més importància però que suposen un punt d’inflexió en les relacions amb l’entorn.

Categories
LLIBRESPsicologia
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...