Relacionar-nos millor amb la nostra gent

A 'La química de les relacions' Ferran Ramon-Cortés explica l'estira i arronsa de les relacions amb el nostre entorn
La química de les relacions Ferran Ramon-Cortés

 

Marta Planes. Lleida / @martaplanes

La química de les relacions (Pòrtic/Planeta) és el nou llibre de Ferran Ramon-Cortés, autor de L’Illa dels 5 fars. El punt de partida és que tot el que succeeix entre dues persones té un efecte directe, positiu o negatiu, en la seva relació i només quan la balança està inclinada cap a allò bo és quan funciona. Sentit comú, sí, però a vegades estem tan perduts que necessitem que algú ens recordi el més elemental.

Aquest llibre, doncs, explora quins comportaments i actituds de la nostra comunicació ajuden a carregar la nostra particular «balança emocional» i quins la descarreguen. L’autor ens dóna les claus per millorar les nostres relacions amb els altres a través d’una comunicació positiva, evitant així que els «comptes corrents emocionals» estiguin en números vermells. “L’energia no es crea ni es destrueix, només es transforma. Les relacions, en canvi, es creen, es destrueixen i, inevitablement, ens transformen “, explica el mateix Ramon-Cortés.

Construir relacions és un art, i tot el que nosaltres fem pels altres té un efecte en les relacions que mantenim o estem creant amb ells. Les relacions que funcionen són aquelles que mantenen un saldo positiu entre ingressos (mostres de reconeixement, agraïments, mostres d’afecte…) i reintegraments (crítiques, conflictes, enuigs…). ¿Es tracta d’un altre llibre més d’autoajuda, un dels milers que omplen les prestatgeries de les llibreries? Sí, és un llibre d’autoajuda des del moment en què el seu objectiu és ajudar els lectors a tenir millors relacions, però no és un llibre d’autoajuda més, és una obra de divulgació sobre psicologia en la qual l’autor exposa, de manera amena i didàctica, com funciona l’estira i arronsa que suposa relacionar-se amb l’entorn laboral, familiar o el cercle d’amistats. Cada capítol comença amb una o diverses històries que l’escriptor posteriorment analitza perquè el lector comprengui què hi ha darrere de moltes situacions quotidianes a les que de vegades no es dóna més importància però que suposen un punt d’inflexió en les relacions amb l’entorn.

Categories
LLIBRESPsicologia
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...