Cupcakes, les magdalenes que estan de moda

El llibre 'Cupcakes: magdalenas creativas' recull més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment
cupcakes magdalenas creativas def

 

Patricia Tena. Barcelona

No hi ha dubte que els cupcakes estan de moda. El seu bon gust, la seva ràpida i fàcil preparació i, sobretot, la seva original decoració, els han catapultat a la fama. El seu origen es remunta al segle XIX (quan els ingredients es mesuraven en tasses de te i s’enfornava la massa escalfant la pròpia tassa, d’aquí el seu nom), però des de fa uns anys s’han convertit en una àpat econòmic, divertit i molt apetitós. De fet, cada vegada hi ha més webs, blocs, llibres i fins i tot establiments dedicats a compartir i oferir receptes d’aquestes particulars muffins a les quals ningú sembla resistir-se.

El llibre Cupcakes: magdalenas creativas és un bon exemple, ja que aporta més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment; ja sigui en un dinar informal amb amics, un berenar familiar, un sopar romàntic o una festa infantil. Aquest volum inclou un breu recorregut per la història dels cupcakes i després ofereix una sèrie de consells bàsics com, per exemple, com improvisar una màniga pastissera amb una bossa de plàstic o amb un paper. A continuació, hi ha les receptes pròpiament dites, dividides en vuit grans capítols segons els ingredients: cupcakes de vainilla i cafè (inclou receptes tradicionals així com les més innovadores que inclouen aromes de moca o espècies exòtiques), mini cupcakes infantils (amb sabors i toppings desenfadats per animar els berenars dels més petits), mini cupcakes clàssics (ideals per sorprendre en qualsevol festa o celebració com Nadal o Halloween), mini cupcakes ràpids i fàcils (de llima i coco, cafè i nous, de taronja i panses), cupcakes de xocolata (noves idees per treure el màxim profit a aquest temptador ingredient), cupcakes de fruites i fruita seca (variades receptes pensades per gaudir dels aliments típics de cada temporada), cupcakes amb cítrics (exòtiques combinacions de sabors cítrics i dolços) i cupcakes originals (amb els toppings i decoracions més innovadores).

Es tracta d’un volum molt ben organitzat i estructurat i de gran atractiu visual. Cada recepta ocupa una pàgina, en la qual apareix informació concisa i clara sobre els ingredients necessaris per elaborar la massa i els que necessitarem per fer el topping, així com dades sobre el temps d’elaboració i de cocció i una fotografia de grans dimensions del resultat final. Un llibre ideal per a tots els lectors: si són amants de la rebosteria, aprendran noves receptes i, si encara no han gaudit dels cupcakes, segur que aquest manual els obrirà la gana. Així que … bon profit!

 

________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
GastronomiaLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...