Cupcakes, les magdalenes que estan de moda

El llibre 'Cupcakes: magdalenas creativas' recull més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment
cupcakes magdalenas creativas def

 

Patricia Tena. Barcelona

No hi ha dubte que els cupcakes estan de moda. El seu bon gust, la seva ràpida i fàcil preparació i, sobretot, la seva original decoració, els han catapultat a la fama. El seu origen es remunta al segle XIX (quan els ingredients es mesuraven en tasses de te i s’enfornava la massa escalfant la pròpia tassa, d’aquí el seu nom), però des de fa uns anys s’han convertit en una àpat econòmic, divertit i molt apetitós. De fet, cada vegada hi ha més webs, blocs, llibres i fins i tot establiments dedicats a compartir i oferir receptes d’aquestes particulars muffins a les quals ningú sembla resistir-se.

El llibre Cupcakes: magdalenas creativas és un bon exemple, ja que aporta més de cent receptes ideals per cuinar en qualsevol esdeveniment; ja sigui en un dinar informal amb amics, un berenar familiar, un sopar romàntic o una festa infantil. Aquest volum inclou un breu recorregut per la història dels cupcakes i després ofereix una sèrie de consells bàsics com, per exemple, com improvisar una màniga pastissera amb una bossa de plàstic o amb un paper. A continuació, hi ha les receptes pròpiament dites, dividides en vuit grans capítols segons els ingredients: cupcakes de vainilla i cafè (inclou receptes tradicionals així com les més innovadores que inclouen aromes de moca o espècies exòtiques), mini cupcakes infantils (amb sabors i toppings desenfadats per animar els berenars dels més petits), mini cupcakes clàssics (ideals per sorprendre en qualsevol festa o celebració com Nadal o Halloween), mini cupcakes ràpids i fàcils (de llima i coco, cafè i nous, de taronja i panses), cupcakes de xocolata (noves idees per treure el màxim profit a aquest temptador ingredient), cupcakes de fruites i fruita seca (variades receptes pensades per gaudir dels aliments típics de cada temporada), cupcakes amb cítrics (exòtiques combinacions de sabors cítrics i dolços) i cupcakes originals (amb els toppings i decoracions més innovadores).

Es tracta d’un volum molt ben organitzat i estructurat i de gran atractiu visual. Cada recepta ocupa una pàgina, en la qual apareix informació concisa i clara sobre els ingredients necessaris per elaborar la massa i els que necessitarem per fer el topping, així com dades sobre el temps d’elaboració i de cocció i una fotografia de grans dimensions del resultat final. Un llibre ideal per a tots els lectors: si són amants de la rebosteria, aprendran noves receptes i, si encara no han gaudit dels cupcakes, segur que aquest manual els obrirà la gana. Així que … bon profit!

 

________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
GastronomiaLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...