Una manera de treure’s les pors abans d’anar a dormir

L'editorial Kalandraka publica el conte infantil 'Menjacabòries'

Oriol Girona. Barcelona

Qui no ha tingut por, de petit, quan s’anava a dormir i tocava apagar el llum. Ens pensàvem que podien aparèixer monstres sota el llit i ens costava agafa el son. Però també ens passava que la nit era el moment de preocupar-se per qualsevol cosa que realment no tenia gaire importància. En Bernat, per exemple, s’amoïna per si se li apareixen ocells gegants i se l’emporten, per si li plou dintre de l’habitació, però també per les sabates, els barrets… qualsevol fa que li costi dormir.

Sortosament, la seva àvia té un remei genial: els menjacabòries, uns ninots de fusta i drap que existeixen realment a Guatemala i que ara pot servir als maldecaps d’en Bernat. Només els hi ha de dir les seves preocupacions quan es fica el llit i després deixar els ninots sota el coixí. Així les seves cabòries se les queden ells i el Bernat por dormir tranquil. Almenys durant alguna nit, perquè el noi és molt considerat i no vol passar el mal rotllo a ningú, així que decideix treballar en una solució perquè els menjacabòries tinguin també la seva manera de poder dormir per les nits.

Menjacabòries, d’Anthony Browne i publicat per Kalandraka, és un llibre ben pensat. Per una banda les il·lustracions són d’un estil més aviat clàssic i la caracterització dels personatges fa que sentim complicitat pel Bernat i una gran estima per la seva família, sobretot per l’àvia, tan tendra ella. A banda d’això, la història d’aquest nen fa que els joves lectors puguin veure que no s’ha de tenir por de res quan se’n van a dormir i, en tot cas, el relat els hi ensenya una forma ben creativa de deixar de preocupar-se.

_________

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES