‘Xoc de reis’, la segona entrega de ‘Cançó de gel i de foc’

George R. R. Martin continua apostant per trames complexes, impressionants capítols i impecable escriptura

 

Joanma Tena. Barcelona

Després del grandíssim èxit a nivell mundial de l’acurada adaptació que el canal americà HBO ha realitzat del primer llibre de la saga Cançó de gel i de foc, tots aquells despistats que encara no s’havien llegit les novel·les de George R. R. Martin han aconseguit esgotar l’edició de butxaca de Joc de trons i, donat el suspens final de la primera part, tot sembla indicar que, aquest estiu, passarà el mateix amb Xoc de reis (Alfaguara/Gigamesh), la segona entrega.

Després de la mort de Khal Drogo i el naixement dels tres dragons, Daenerys Targaryen inicia, al costat dels genets del seu difunt marit, un viatge cap a la costa per aconseguir un vaixell que la porti de tornada a Ponent, on poder recuperar el tron que li van arrabassar la seva família. A la zona continental, després de l’assassinat d’Eddard Stark, Sansa haurà d’aprendre a viure en la cort amb els assassins del seu pare, Arya s’ha de fer passar per noi durant el seu viatge cap al Mur per no ser capturada pels Lannister, Robb continuarà batallant contra els Lannister i, per si fos poc, contra Renly i Stannis Baratheon, germans del difunt rei Robert, que també volen el tron. El nan Tyrion Lannister aprofitarà el seu nou lloc com a Mà del Rei per intentar buscar justícia i, sobretot, per al seu propi interès, i Jon Neu, en el Mur, partirà d’expedició al Bosc Encantat per trobar-se amb la guerra més perillosa de la història , que s’aproxima i per la qual ningú en els Set Regnes es preocupa per culpa del joc de trons. A tot això, cal sumar-li que la màgia està renaixent a Ponent i que un cometa vermell creua el cel carregat de mals auguris.

Un cop més, George R. R. Martin aconsegueix enamorar-nos de les seves complexes trames, dels seus impressionants capítols i de la seva impecable escriptura. Un cop coneguts tots els protagonistes i avançades les seves trames, l’autor ens presenta nous personatges als quals temem agafar-les massa afecte, atesa la gran quantitat de baixes del primer llibre. A diferència de Joc de trons, en aquesta segona part les trames avancen una mica més ràpides i no se centren tant en les motivacions, aventures i desventures dels protagonistes sinó en l’acció, ja que a Xoc de reis trobem les primeres batalles èpiques de la saga i vam començar a entreveure que la guerra pel tron no ha fet més que començar.

Aquesta perfecta segona entrega, al nivell de la primera, confirma la saga Cançó de gel i de foc com una de les millors del seu gènere, per no dir la segona millor, després d’El senyor dels anells, i col·loca el gènere fantàstic, abans de públic molt selecte, en el punt de mira no només en literatura, sinó també a la televisió, on ja s’ha confirmat una segona temporada, adaptació d’aquesta novel·la, per a la primavera de 2012.

 

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...