Dues amigues davant les vicissituds de la vida

'Un pequeño problema', d'Ana Viladomiu, és una comèdia romàntica sobre dues amigues que es retroben inesperadament
Un pequeño problema Ana Viladomiu

 

Rosa Mingorance. Barcelona

Estem davant d’una novel·la divertida, amena i de lectura ràpida, una comèdia romàntica i desenfadada amb la qual l’autora inicia la seva trajectòria literària. El tema fonamental és el de l’amistat, que serà el fil conductor de tota la trama. Dues amigues, Rita i Carola, que porten vint anys sense veure’s, tornen a retrobar-se després de conèixer la notícia de què la seva millor amiga, Miriam, morta ja fa anys, els ha deixat un regal per al seu quaranta-cinquè aniversari. Aquest serà el motiu pel qual les seves vides es tornaran a creuar, després d’anys separades i sense tenir notícies l’una de l’altra. A partir d’aquest fet, es narren les vicissituds de cadascuna d’elles durant aquests vint anys de separació.

Amb un estil fresc i natural, es van descrivint els personatges (que bé podrien haver sortit de Sexo en Nueva York) i les vivències de cadascuna d’elles per sobreviure. Dues dones molt diferents que lluiten per allò que més desitgen, ja sigui material o sentimental, proposant d’aquesta manera dues formes diferents d’encarar la vida i els problemes. No solament es toca el tema de l’amistat, sinó que també hi ha infidelitats, les passions, ambicions i les relacions humanes. Tots ells enfocats des del punt de vista de les dues protagonistes, personatges quotidians i propers a la nostra societat. Aventures, problemes, alegries, records, canvis, amics, família, infidelitat, tot es va teixint amb molta naturalitat i amb anècdotes i històries molt reals, situacions que ens poden succeir a nosaltres lectors o que podem reconèixer al nostre voltant.

Cada capítol està protagonitzat per una de les dues protagonistes alternativament i això fa que la novel·la sigui més àgil i atractiva. Al final d’un capítol i en l’inici del següent s’utilitza la mateixa frase o frases molt similars, construint d’aquesta manera un nexe en comú de les dues històries i enllaçant-les entre si. Perquè la història de cadascuna d’elles, per molt diferent que sigui, sempre té un fons en comú amb la de la seva amiga. I sempre va conduint la història cap a aquest eix vehicular que és l’amistat que en un dia van tenir i que únicament l’amiga comuna d’ambdues, Miriam, és capaç de tornar a reunir. Una novel·la molt divertida i fàcil de llegir.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
Chick litLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...