Quan els gondolers de Venècia van perdre la veu

Ático de los Libros publica 'Los gondoleros silenciosos', de William Goldman, autor de la popular 'La princesa promesa'

 

Patricia Tena. Barcelona

William Goldman, escriptor i guionista de cinema, autor de la meravellosa història de la princesa promesa, torna a explicar-nos novament una faula plena d’encant i màgia. Tal com ja va fer amb la cèlebre història de la princesa Buttercup, l’autor utilitza l’escriptor fictici Morgenstern per explicar-nos la seva particular versió sobre determinats fets. En aquesta ocasió, Morgenstern porta a terme una minuciosa investigació per esbrinar per què els gondolers de Venècia, que eren els millors cantants del món, van començar a deixar de cantar d’un dia per l’altre i es van limitar, únicament, a remar en silenci. La resposta sembla estar en la història de Luigi, un italià que somia amb ser gondoler i aconseguir que, mentre els seus clients fan un romàntic passeig pels canals, escoltin les seves àries operístiques. Tan sols hi ha un petit problema: la seva veu és exageradament potent i els seus càntics resulten insuportables, per la qual cosa acaba perdent la seva feina. El temps passa però Luigi no desespera i lluita sense parar per aconseguir el seu somni més gran, allò que sap que li farà plenament feliç.

A mig camí entre la novel·la juvenil i d’adults, Goldman proposa un passeig pels canals venecians de la mà d’un protagonista bonàs que resulta simpàtic i entendridor als ulls del lector. Los gondoleros silenciosos és un relat que es llegeix tranquil·lament en una tarda i que, a més de fer-nos passar una bona estona amb les aventures i desventures de Luigi, serveix per recordar-nos l’important que és lluitar pels nostres somnis. El missatge d’aquest llibre és clar: si tu no creus en tu mateix, ningú ho farà.

Los gondoleros silenciosos no és un llibre tan rodó i inoblidable com La princesa promesa (llibre i pel·lícula que val la pena recuperar perquè mai passen de moda) però sí que resulta una proposta senzilla que ens recorda la màgia del paisatge venecià i la importància de ser constant i tenaç per aconseguir la felicitat. A més, l’edició d’Ático de los Libros (amb traducció al castellà de Mercedes Herrera) inclou les il·lustracions que Paul Giovanopoulos va realitzar per a l’edició original del llibre. Per no perdre-se-la.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

 

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...