Quan els gondolers de Venècia van perdre la veu

Ático de los Libros publica 'Los gondoleros silenciosos', de William Goldman, autor de la popular 'La princesa promesa'

 

Patricia Tena. Barcelona

William Goldman, escriptor i guionista de cinema, autor de la meravellosa història de la princesa promesa, torna a explicar-nos novament una faula plena d’encant i màgia. Tal com ja va fer amb la cèlebre història de la princesa Buttercup, l’autor utilitza l’escriptor fictici Morgenstern per explicar-nos la seva particular versió sobre determinats fets. En aquesta ocasió, Morgenstern porta a terme una minuciosa investigació per esbrinar per què els gondolers de Venècia, que eren els millors cantants del món, van començar a deixar de cantar d’un dia per l’altre i es van limitar, únicament, a remar en silenci. La resposta sembla estar en la història de Luigi, un italià que somia amb ser gondoler i aconseguir que, mentre els seus clients fan un romàntic passeig pels canals, escoltin les seves àries operístiques. Tan sols hi ha un petit problema: la seva veu és exageradament potent i els seus càntics resulten insuportables, per la qual cosa acaba perdent la seva feina. El temps passa però Luigi no desespera i lluita sense parar per aconseguir el seu somni més gran, allò que sap que li farà plenament feliç.

A mig camí entre la novel·la juvenil i d’adults, Goldman proposa un passeig pels canals venecians de la mà d’un protagonista bonàs que resulta simpàtic i entendridor als ulls del lector. Los gondoleros silenciosos és un relat que es llegeix tranquil·lament en una tarda i que, a més de fer-nos passar una bona estona amb les aventures i desventures de Luigi, serveix per recordar-nos l’important que és lluitar pels nostres somnis. El missatge d’aquest llibre és clar: si tu no creus en tu mateix, ningú ho farà.

Los gondoleros silenciosos no és un llibre tan rodó i inoblidable com La princesa promesa (llibre i pel·lícula que val la pena recuperar perquè mai passen de moda) però sí que resulta una proposta senzilla que ens recorda la màgia del paisatge venecià i la importància de ser constant i tenaç per aconseguir la felicitat. A més, l’edició d’Ático de los Libros (amb traducció al castellà de Mercedes Herrera) inclou les il·lustracions que Paul Giovanopoulos va realitzar per a l’edició original del llibre. Per no perdre-se-la.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

 

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta


ALTRES ARTICLES

 • retorn carles casajuana

  Quan Carner tornà de l’exili

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco És possible que molta gent jove, i fins i tot gent gran que en aquells primers anys setanta no tingués cap relació amb...
 • por stefan zweig

  Por a què tot s’ensorri

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc La Irene Wagner té una vida més o menys senzilla, acomodada. No té maldecaps, gaudeix d’una família tranquil·la amb el seu marit (de...
 • narcis monturiol i les pedres de l'infern

  Narcís Monturiol torna com l’heroi que va ser

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Ara em dedique a devorar-me novel·les, però no sempre ha estat així. Abans no en llegia ni de forma obligatòria i em dedicava...
 • vivers de revolucionaris emili salut

  Breu història humana del Raval

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Existeix una sèrie de publicacions que no segueixen les rutes habituals i que responen a iniciatives d’associacions diverses de tot tipus. En aquest...