Assassinats a Islàndia

RBA Libros va recuperar 'Las marismas' d'Arnaldur Indridason per aprofitar l'èxit de 'La dona de verd'
arnaldur indridason

 

Manel Haro. Barcelona / @manelhc

El boom de novel·la negra que va començar el 2008 a Espanya gràcies a Stieg Larsson va fer possible dues coses: la primera va ser que aquest gènere passés de segon a primer pla; l’altra, la quantitat d’autors nòrdics que van poder consolidar-se aquí (i dic consolidar-se, perquè alguns, com Arnaldur Indridason o Camilla Läckberg ja tenien novel·les traduïdes a Espanya abans de Larsson).

Precisament una dels llibres que van arribar aquí abans d’Els homes que no estimaven les dones va ser Las marismas, d’Indridason, publicat el 2006. No obstant això, el 2009 RBA Libros va reeditar la novel·la, com si s’estrenés a Espanya, després de l’èxit que l’escriptor islandès va recollir aquest mateix any amb La dona de verd (que, curiosament, també era una reedició, atès que en 2008 ja havia estat publicada sota el títol Silencio sepulcral). A Las marismas, el policia Erlendur Sveinsson ha d’investigar l’assassinat d’un home ja gran que ha estat trobat mort a casa seva per un cop al cap amb un cendrer. Al costat del cos, una nota que diu “Jo sóc ELL” fa que Sveinsson comenci a fer-se les primeres preguntes, que augmentaran quan troba la fotografia d’una tomba amagada al fons d’un calaix.

Indridason s’ha convertit en els últims anys en una aposta segura per a milers de lectors al nostre país i títols com Las marismas demostren per què. La trama no trontolla en cap moment i com més avancem en la lectura, més atrapats estem: a poc a poc creix la intriga i s’amplien les incògnites fins que les indagacions d’Erlendur van donant els seus fruits. Indridason aconsegueix endinsar-nos en aquesta Islàndia criminal fent que fins i tot notem la pudor de la putrefacció que en algun moment emana de la història. En definitiva, Las marismas es llegeix d’una tirada i suposa un esquer per atrapar-nos en les novel·les d’Indridason.

Categories
LLIBRESNovel·la negra
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...