Una ferida que torna a obrir-se

'La llamada del Kill Club', de Gillian Flynn, és una novel·la negra sobre un crim del passat que torna a l’actualitat

 

Rosa Mingorance. Barcelona

La llamada del Kill Club (Viceversa) és un fantàstic thriller ambientat en un poblet on mai passa res i que taca la seva història amb uns horribles assassinats. Libby Day tenia set anys quan la seva mare i les seves dues germanes van ser assassinades en el Sacrifici Satànic de Kinnakee (Kansas). Mentre la seva família agonitzava, la petita Libby va escapar de la granja a través de la gelada neu de gener. Va sobreviure, i pressionada pels mitjans, va declarar que el seu germà Ben, de quinze anys, havia comès el crim. Cinc anys més tard, Libby, que s’esforça per oblidar el que va passar, viu dels últims cèntims que resten de donacions d’ànimes caritatives que ara ja han oblidat el seu cas.

És llavors quan una trucada del Kill Club, una societat obsessionada per crims famosos, desperta el terrible passat de Libby, pressionant-la perquè descobreixi la veritat sobre els assassinats. Ella, que veu en això una oportunitat per guanyar diners, reprèn el contacte amb tots aquells que van tenir alguna cosa a veure amb aquella fatídica nit.

La força de la pròpia història ens endinsa en els sentiments més crus de l’ésser humà. D’una banda es debat l’ànsia de supervivència i de l’altra la recerca de l’afecte i de l’amor, tan deixats de banda en una societat materialista i superficial. Dues narracions es van entrellaçant, els fets actuals i els del passat, fins conduir-nos al desenllaç, gens decebedor, de la novel·la. L’autora sap com atrapar el lector en els misteris del passat i, amb un llenguatge directe i planer, aconsegueix una narració còmoda i atractiva. Una novel·la brillant tant per la història que narra com per la manera com està escrita. Fàcil de llegir, atrapa des del primer capítol.

 
_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES