La maledicció de les dones d’una mateixa família

A 'La casa de los amores imposibles', Cristina López Barrio narra els avatars d'una família per lliutar contra un malefici
cristina lopez barrio la casa de los amores imposibles

 

Xavier Borrell. Barcelona / @xaviborrell

A La casa de los amores imposibles (Plaza & Janés), de Cristina López Barrio, les dones Laguna tenen una maledicció des de temps remots: els seus descendents sempre seran dones que patiran per amor. Una d’elles, Clara, filla d’una bruixa bòrnia que sobreviu amb prou feines amb els seus remeis, rep en herència una casona vermella i decideix transformar-la en prostíbul amb notable èxit a la comarca. Així, aprofita la maledicció per fer fortuna, ja que si cal patir per amor, que almenys sigui com alcavota.

No obstant això la lletja filla de Clara, Manuela, vol tornar la honradesa a la seva família al preu que sigui, per intentar trencar l’encanteri, i per això no li tremolarà el pols a l’hora d’ensenyar una severa disciplina a la seva bellíssima filla Olvido, per evitar que tingui temptacions deshonroses. Però tota la maledicció es trenca el dia menys esperat en venir al món el primer fill d’una Laguna, Diego, un nen que heretarà tot el patrimoni de les seves avantpassades, tant física com espiritualment, inclòs un fervor especial cap a la religió i l’amor.

Amb aquesta primera novel·la, que ja s’està convertint en un èxit de vendes, l’advocada Cristina López Barrio ens presenta una història coral plena de personatges bondadosos que recorda, per la forma de narrar i per alguns passatges, a les novel·les del boom hispanoamericà (suposo que a més d’un lector li ha vingut al cap el realisme màgic de García Márquez i companyia). Això sí, sense abandonar en cap moment el seu estil personal, pel que tant ha treballat en diversos tallers literaris, on ha aconseguit que no se li notin errors habituals en els autors novells. No obstant això, tot sigui dit, hi ha algunes descripcions que acaben resultant massa pesades.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
LLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...