La vida excessiva de Keith Richards

L'editorial Global Rhythms publica 'Keith Richards: Biografía desautorizada' de Victor Bockris

 

Salva G. Barcelona

Encara que l’edició original d’aquest llibre data de l’any 2003, no ha estat fins el 2009 quan, gràcies a Global Rhythms, una editorial que aposta fort pels llibres de música, hem pogut gaudir de la seva publicació en castellà. És estrany que, sent el títol original Keith Richards: The biography, aquí porti l’etiqueta “desautoritzada”. ¿No serà que en breu veurem editada l’autobiografia definitiva tan esperada dels amants dels Rolling Stones en general i de Keith en particular? Només el temps ens donarà la raó. Però mentre això passi, aquí tenim un tros d’història viva del rock and roll de tots els temps, la vida de Keith Richards, guitarra de la, possiblement, banda més gran de rock and roll del món, The Rolling Stones.

Des del dia del seu naixement, sota les bombes alemanyes que queien sobre Anglaterra en la Segona Guerra Mundial, fins a l’any 2002. Aquí trobem tot sobre la seva vida, retalls extrets de múltiples entrevistes amb ell, anècdotes explicades per tercers, algunes inversemblants, explicades per tots aquells que alguna vegada van estar al seu costat. Des d’Ian Stewart, l’injuriat teclista de la banda, fins Anita Pallenberg, mare del seu primer fill, de nom Marlon. O pel mateix autor, que va tenir l’oportunitat d’entrevistar al músic al llarg de la seva carrera. També es poden veure les seves divergències amb Sir Mick Jagger o el seu pes específic en la banda, passant òbviament per la seva addicció a les drogues, els seus problemes sentimentals, les seves diverses rehabilitacions i els seus balls en més d’una ocasió amb la mort. Encara que de tot això, va sortir immune.

Sens dubte, no és tan viu, ni té tanta força com l’últim llibre publicat per aquesta mateixa editorial d’un Stone, Ron Wood, però serveix de complement. Keith és part original i creador de la banda, cosa que Ron no va ser. Dylan, Clapton, Lennon, Marley, Bowie, tots ells, noms indiscutibles en l’escena musical mundial, apareixen en aquest llibre en algun moment, omplint les seves pàgines, no només de múltiples anècdotes que faran les delícies de qualsevol mitòman, sinó de tots els amants de la música rock en general. Llarga vida a Keith i esperem la tan esperada autobiografia amb candeletes.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
BiografiaLLIBRESLlibres sobre músicaMÚSICA
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES