Hi havia una vegada una eruga

Judith Anderson i Mike Gordon proposen descobrir les meravelles que ens ofereix la natura

Patricia Tena. Barcelona

Amb Hi havia una vegada una eruga (Barcanova) els joves lectors acompanyaran un grup de nens a descobrir algunes de les meravelles que ens ofereix la natura. En aquest cas, la metamorfosi d’una eruga en una bonica papallona. Seguint el seu cicle vital, seran testimonis de com tot comença amb uns petits ous enganxats a les fulles, del naixement de les erugues i del seu creixement fins que construeixen una mena de closca anomenada crisàlide i després d’un temps surt una papallona.

El llibre (disponible també en castellà) inclou breus textos de fàcil comprensió que no superen les quatre o cinc línies i uns dibuixos divertits, bastant realistes i amb molt de color on es van explicant els canvis que experimenten aquests insectes. Al final del llibre, s’inclouen dues pàgines amb notes per als pares i als professors, on es proposen algunes activitats lúdiques que ajudin a reforçar-ne el contingut. Els autors destaquen la importància de llegir aquest llibre perquè els nens comencin a familiaritzar-se amb el cicle vital dels éssers vius (que es complementa amb altres tres títols de la col·lecció: Hi havia una vegada una gota de pluja, Hi havia una vegada un capgròs i Hi havia una vegada una llavor).

Amb aquestes “Sorpreses de la Natura”, els petits desenvolupen el sentit de la responsabilitat vers les plantes, els animals i els recursos naturals. Així mateix, com a activitats complementàries es proposa que els pares i professors surtin a passejar amb els infants pel camp i juguin a trobar papallones o que, fins i tot, s’animin a tenir les seves pròpies erugues o cucs de seda per seguir la seva evolució.

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...