Hi havia una vegada una eruga

Judith Anderson i Mike Gordon proposen descobrir les meravelles que ens ofereix la natura

Patricia Tena. Barcelona

Amb Hi havia una vegada una eruga (Barcanova) els joves lectors acompanyaran un grup de nens a descobrir algunes de les meravelles que ens ofereix la natura. En aquest cas, la metamorfosi d’una eruga en una bonica papallona. Seguint el seu cicle vital, seran testimonis de com tot comença amb uns petits ous enganxats a les fulles, del naixement de les erugues i del seu creixement fins que construeixen una mena de closca anomenada crisàlide i després d’un temps surt una papallona.

El llibre (disponible també en castellà) inclou breus textos de fàcil comprensió que no superen les quatre o cinc línies i uns dibuixos divertits, bastant realistes i amb molt de color on es van explicant els canvis que experimenten aquests insectes. Al final del llibre, s’inclouen dues pàgines amb notes per als pares i als professors, on es proposen algunes activitats lúdiques que ajudin a reforçar-ne el contingut. Els autors destaquen la importància de llegir aquest llibre perquè els nens comencin a familiaritzar-se amb el cicle vital dels éssers vius (que es complementa amb altres tres títols de la col·lecció: Hi havia una vegada una gota de pluja, Hi havia una vegada un capgròs i Hi havia una vegada una llavor).

Amb aquestes “Sorpreses de la Natura”, els petits desenvolupen el sentit de la responsabilitat vers les plantes, els animals i els recursos naturals. Així mateix, com a activitats complementàries es proposa que els pares i professors surtin a passejar amb els infants pel camp i juguin a trobar papallones o que, fins i tot, s’animin a tenir les seves pròpies erugues o cucs de seda per seguir la seva evolució.

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Andre Malraux La reina de saba

  L’arriscat viatge de Malraux

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco André Malraux (París, 1901-Créteil, 1976) va ser un personatge inclassificable i polifacètic, capaç de mitificar-se i reinventar-se a ell mateix....
 • junichiro tanizaki la clau

  El plaer de la degradació

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Succeeix en moltes parelles que a mesura que passen els anys de relació, la rutina acaba afectant la passió, la...
 • En aquell cel brillen estels desconegut stalker red

  Patiments del tercer món

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Al llarg de la història de la literatura hi ha hagut escriptors de renom que han fet servir un pseudònim...
 • tu no ets una mare com les altres

  Viure al màxim mentre es pugui

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Tu no ets una mare com les altres, d’Angelika Schrobsdorff,es va publicar el 1992, en la seva versió original. Encara...