Cuinar amb nens

Amb 'Festa a la cuina', Marta Carnicero proposa una manera divertida d'apropar la gastronomia als més petits de la casa
Marta carnicero festa a la cuina

 

Manel Haro. Barcelona / @manelhc

Sigui per nadal, vacances d’estiu o perquè ve de gust, sempre és un bon moment perquè pares, mares i nens s’ajudin a la cuina. Per tal de fer-ho més fàcil i divertit, Marta Carnicero ens proposa el llibre Festa a la cuina (Fiesta en la cocina en castellà), un recull de receptes de tot tipus que els nens (sempre sota la supervisió d’un adult) poden fer.

Hi ha de tot. Per exemple, els més joves de casa poden aprendre a fer les millors postres: brownies, polos de iogurt amb fruites del bosc, figuretes de massapà, pastís de llimona, compota de poma… Però no només això, ja que com que un bon menú no només es compon de dolços, el llibre també té un gran assortiment de receptes de plats principals: ous en torrada amb tomàquets i bacó cruixent, amanida de pera, ametlles i parmesà, guacamole amb nachos o barquetes de cranc amb maionesa, entre d’altres.

El llibre es presenta estructurat en diferents capítols, segons quin sigui l’objectiu d’aquesta festa a la cuina. Trobem receptes per sorprendre els avis, pels dies de nadal, per les tardes d’estiu, per quan plou i ve de gust tancar-se a casa… També s’ha de dir que és un receptari molt divers, ja que sigui quina sigui l’edad dels cuiners, aquí trobaran algun plat per fer (hi ha receptes on no s’ha d’utilitzar els fogons ni els forns, d’altres que requereixen un adult al costat i, fins i tot, algunes de més complicades) i, a més, el ventall de possiblitats és suficientment ampli com perquè es puguin cuinar plats molt saludables i d’altres per donar-se un caprici de tant en tant.

Festa a la cuina és un llibre molt instructiu ja que tot està molt ben explicat, amb trucs o dibuixets si fan falta, i els ingredients són molt senzills de trobar, així que ara que arriba el nadal és una bona oportunitat perquè els nens aprenguin que cuinar també es divertit. I com que les receptes són per tot l’any, qui sap si amb el llibre haureu de comprar un davantal petit pels futurs grans xefs. Bon profit i bona lectura!

 
________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
GastronomiaInfantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...