Cuinar amb nens

Amb 'Festa a la cuina', Marta Carnicero proposa una manera divertida d'apropar la gastronomia als més petits de la casa
Marta carnicero festa a la cuina

 

Manel Haro. Barcelona / @manelhc

Sigui per nadal, vacances d’estiu o perquè ve de gust, sempre és un bon moment perquè pares, mares i nens s’ajudin a la cuina. Per tal de fer-ho més fàcil i divertit, Marta Carnicero ens proposa el llibre Festa a la cuina (Fiesta en la cocina en castellà), un recull de receptes de tot tipus que els nens (sempre sota la supervisió d’un adult) poden fer.

Hi ha de tot. Per exemple, els més joves de casa poden aprendre a fer les millors postres: brownies, polos de iogurt amb fruites del bosc, figuretes de massapà, pastís de llimona, compota de poma… Però no només això, ja que com que un bon menú no només es compon de dolços, el llibre també té un gran assortiment de receptes de plats principals: ous en torrada amb tomàquets i bacó cruixent, amanida de pera, ametlles i parmesà, guacamole amb nachos o barquetes de cranc amb maionesa, entre d’altres.

El llibre es presenta estructurat en diferents capítols, segons quin sigui l’objectiu d’aquesta festa a la cuina. Trobem receptes per sorprendre els avis, pels dies de nadal, per les tardes d’estiu, per quan plou i ve de gust tancar-se a casa… També s’ha de dir que és un receptari molt divers, ja que sigui quina sigui l’edad dels cuiners, aquí trobaran algun plat per fer (hi ha receptes on no s’ha d’utilitzar els fogons ni els forns, d’altres que requereixen un adult al costat i, fins i tot, algunes de més complicades) i, a més, el ventall de possiblitats és suficientment ampli com perquè es puguin cuinar plats molt saludables i d’altres per donar-se un caprici de tant en tant.

Festa a la cuina és un llibre molt instructiu ja que tot està molt ben explicat, amb trucs o dibuixets si fan falta, i els ingredients són molt senzills de trobar, així que ara que arriba el nadal és una bona oportunitat perquè els nens aprenguin que cuinar també es divertit. I com que les receptes són per tot l’any, qui sap si amb el llibre haureu de comprar un davantal petit pels futurs grans xefs. Bon profit i bona lectura!

 
________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
GastronomiaInfantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Corazón que ríe corazón que llora Maryse Condé

  Un present en discòrdia a la recerca dels propis orígens

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Maryse Condé (Pointe-à-Pitre, 1937) ens introdueix així en el seu relat autobiogràfic impregnat d’empremtes que l’han marcat profundament: “M’agrada pensar que el meu primer...
 • Moonglow Michael Chabon

  Memòria i ficció

    Marta Planes. Lleida / @martaplanes Eclipsat per noms més mediàtics com Jonathan Franzen o David Foster Wallace, Michael Chabon és un dels narradors nord-americans amb una imaginació més...
 • el monjo del mont koya izumi kyoka

  El bosc fantàstic de Kyōka

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Segurament aquesta no és la primera vegada que dedico unes paraules en aquesta pàgina a parlar de la magnífica feina que està fent...
 • john updike la granja

  Una mare castradora

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Feia temps que tenia pendent llegir alguna novel·la de John Updike, tècnicament un dels grans autors estatunidencs del segle XX, que juntament amb...