L’univers del grup AC/DC en un llibre

Global Rhythm publica 'AC/DC: Hágase el rock and roll', la història de la banda australiana de hard rock

 

 Salva G. Barcelona

És estrany que un llibre d’aquestes característiques trigui més de dos anys a publicar-se a Espanya. La seva primera edició va sortir el 2006, com no, a Austràlia, país d’adopció d’AC/DC, la banda dels germans Young, Angus i Malcolm. L’amor que té aquest país per ells arriba a cotes inimaginables. Gràcies a l’editorial Global Rhythm, podem gaudir d’aquesta exhaustiva i interessant biografia de la banda, que dedica el gruix del volum a l’època que va tenir al malmès Bon Scout al capdavant, a més de l’entrada al grup de Brian Johnson, àlies Jonna, la qual va reportar fama i èxit a la banda. El seu primer disc editat després de la mort de Bon segueix sent el més venut de la història del grup amb gairebé 45 milions de còpies despatxades.

Els seus àlbums, de fet, han venut més de 200 milions de còpies, res estrany si tenim en compte que el grup ha fet gires multitudinàries per tot el món i són conegudes les seves actuacions en viu, tota una experiència d’una formació que es va batejar com a AC/DC després de què els germans Malcolm i Angus Young veiessin aquestes sigles en la màquina de cosir de la seva germana Margaret (i que volien dir “corrent alterna/corrent directa”).

Cinc anys van trigar els autors a recopilar tota la informació que apareix en aquest volum, buscant en entrevistes, publicacions diverses i televisió, així com entrevistant ells mateixos a la banda. Totes i cadascuna de les declaracions, ja sigui del propi grup, com de qualsevol altre artista, manager, veí, amic i familiars estan degudament documentades. Murray Engleheart és un dels majors crítics musicals d’Austràlia i al costat del seu col·laborador Arnaud Durieux, periodista que durant els últims vint anys va estar seguint la banda allà on fos, han aconseguit un llibre impecable sobre AC/DC, on no sobra ni falta res. El llibre és recomanable per a fans de la banda que, encara que ja ho sàpiguen tot sobre els ells, no deixaran de trobar dades noves.

Categories
LLIBRESMúsica
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • garth greenwell lo que te pertenece

  El desig en estat pur

    Salvador Rich. Barcelona De vegades ens sorprenem de sentir-nos atrets per una persona que respon a un model que és totalment diferent d’allò que ens han inculcat, de...
 • Tristany anna monreal

  Una felicitat fràgil

    Sheila Franch. Barcelona / @franch_sheila Anna Monreal (Barcelona, 1976) s’endinsa profundament en la ment masculina per escriure la seva segona obra, Tristany (Empúries), la qual va ser guanyadora del Premi Just...
 • El día que Selma soñó con un okapi

  L’absurditat de la mort en la mirada d’un ocapi

    Patricia Tena. Barcelona Mariana Leky (Colònia, 1973) estudia les relacions humanes a través dels habitants de la petita comunitat de Westerwald a la seva novel·la El día que...
 • Rumer Godden El riu def

  I de sobte, la vida adulta

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz El paisatge és un recurs molt habitual en la literatura a l’hora de voler traslladar al lector determinats sentiments. Dintre de tots els...